SPECIALISTEN IN PEPERS

Ons assortiment chili pepers is een waar ‘feest’ voor de liefhebber! Chili Festival bestaat uit pepers van alle soorten, maten en scoville waarden. Door focus en toewijding van onze telers zijn we keer op keer in staat een waar ‘festival’ aan chili pepers te leveren!

PIMENTOS DE PADRON

Mild van smaak maar 1 op de 10 is heet! Deze kleine groep pepers zijn familie van de paprika en oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De pepers zijn kegelvormig en licht gerimpeld en zijn redelijk zoet. Vrucht wordt zeer jong geoogst en met name als tapas gebruikt.

Groen
Zoet, naarmate rijper pittiger
Scoville 0 – 500
Holland: april t/m november
Spaans: november t/m april
3 – 5 cm

JALAPENO

Deze jalapeno pepers zijn oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. De pepers zijn medium pittig, donker groen en hebben niet zo grote vrucht. De Jalapeno wordt vooral in de Mexicaanse keuken gebruikt en is bij de grote ketens ook populair als garnering op hamburgers.

Rood & groen
Medium pittig
Scoville 2.500 – 8.000
Holland: februari t/m november
Spaans: november t/m april
8 – 12 cm

BLACK BULLET

Speciale bijna ‘zwarte’ Jalapeno varieteit: Black Bullet. Komende 10 jaar heeft Gilad het alléénrecht op de Black Bullet!

Medium pittig
Scoville 2.500 – 8.000
Holland: februari t/m november
Spaans: november t/m april
8 – 12 cm

CAYENNE

Deze cayenne pepers zijn oorspronkelijk afkomstig uit Guinea. Ze zijn smal en lang van vorm en redelijk pittig.

Rood, geel, oranje & groen
De ‘normale‘ peper
Scoville 30.000 – 50.000
Holland: maart t/m november
Spaans: november t/m april
10 – 20 cm

HABANERO

Deze habanero pepers zijn oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Mexico. De vrucht is zeer gelijk van vorm en kan zowel geel, oranje of rood zijn. De rode heeft een zoete nasmaak, de gele een kruidachtige en de oranje een frisse pittigere nasmaak.

Rood, geel & oranje
Pittig
Scoville 125.000 – 300.000
Holland: april t/m november
Spaans: november t/m april
3 – 6 cm
Rood 21 g / Geel  17 g / Oranje 14 g

SCOTCH BONNET

Door zijn zeer aparte vorm vaak als opmaak peper gebruikt.

Rood & geel
Heet
Scoville 125.000 – 300.000
Holland: april t/m november
Spaans: november t/m april
3 – 6 cm
15 – 20 g

NAGA BHUT JOLOKIA

De Naga Jolokia is oorspronkelijk afkomstig uit India. Deze peper heeft een rode, gele of bruine gerimpelde huid. Zelfs door het verwijderen van de zaadlijsten blijft de peper zeer heet. Vrucht is  ideaal om in zijn geheel in een soep of sudder gerecht te doen.

Rood, geel & bruin
Zeer heet
Scoville 400.000 – 600.000
Holland: april t/m november
2 – 10 cm
5 – 15 g

TRINIDAD SCORPION

De Trinidad Scorpion is een kleine glanzende peper met een bijzonder, schorpioen-achtige vorm en een fruitige nasmaak. Deze kleine rode peper is extreem pittig.

Rood, bruin & geel
Extreem pittig
Scoville 2.500.000
Holland: april t/m november
4 – 12 g

CAROLINA REAPER

De Carolina Reaper is op het moment de aller heetste peper ter wereld. Het kleine rode gerimpelde pepertje met puntige uiteinden is extreem pittig van smaak met een fruitige nasmaak.

Rood
Heetste peper wereldwijd
Scoville + 2.500.000
Holland: april t/m november
3 – 9 g

WELKOM IN SCOVILLE...

Met dank aan Wilbur Scoville kunnen we de leden van Chili Festival indelen op basis van hoe pittig ze zijn. Met name de concentratie van capsaïcine bepaald waar welke chili peper staat in de grafiek hiernaast. Pas op: soms helpt ook een glas melk niet meer…

CAROLINA REAPER (+2.500.000)
SCORPION TRINIDAD (2.500.000)
NAGA JOLOKIA (400.000)
HABANERO (125.000)
SCOTTS BONNET (125.000)
CAYENNE (30.000)
JALAPENO (2.500)
PIMIENTOS PADRON (500)